Pompoentajine met kikkererwten
Benodigdheden:
Tajine met aubergine
Benodigdheden:
Vegetarische harira
Benodigdheden:
Wok kip en Aziatische pesto
Benodigdheden:
1. Doe alle ingrediënten voor de Aziatische pesto in het hakmolentje van de staafmixer en maal dit als een pasta fijn.
2. Dep de kippendij droog met keukenpapier en bestrooi de kippendij met peper en zout. 3. Pak een grote wok of koekenpan 4. Doe de boter in de pan en laat deze smelten.
5. Bak de kippendij mooi bruin. 6. Haal de kippendij uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie.
7. Doe nog wat olie in de pan en voeg de broccoli, sperziebonen bosui en rode peper toe.
8. Wok de groente totdat ze een kleurtje krijgen.
9. Schuif de groente opzij en breek de eieren in de pan.
10. Hussel de eitjes door de pan zodat het ei stolt.
11. Doe de taugé in de pan en schep deze goed door.
12. Snij de kip in reepjes en doe ze door de groente.
13. Haal de pan van het vuur af. 14. Roer de pesto door de kip en de groente en garneer het met koriander en basilicum.
Tom Yum Kung soep
Benodigdheden:
1. Doe de kippenbouillon in een grote pan.
2. Voeg het gehakte citroengras en de limoenschillen toe.
3. Breng de kippenbouillon met het citroengras en de limoenschillen aan de kook.
4. Zet de stand op de inductie lager als het kookt (na 3 minuten).
5. Voeg dan de knoflook, gember, vissaus en sojasaus toe.
6. Roer goed door en laat het drie minuten koken.
7. Voeg de garnalen en broccoli toe.
8. Kook de garnalen tot ze licht roze zijn (ongeveer 3 min).
9. Proef de soep, is deze te pittig kun je kokosmelk toevoegen.
Aziatische noedels met groente
Benodigdheden:
1. Roer alle ingrediënten van de woksaus door elkaar (Groentebouillon, sojasaus, oestersaus, sesamolie en maïzena).
2. Snij de courgette in stukjes en de bosui in dunne plakjes.
3. Snij de onderkant van de halve broccoli en maak indien nodig de shiitakes schoon. 4. Als je de mini maiskolf uit blik gebruikt giet deze eerst af.
5. Zet de wok aan op een hoge stand en voeg de olie toe.
6. Roerbak eerst de gember tot je deze begint te ruiken (ongeveer 3 minuten). 7. Voeg de broccoli, courgette, shiitakes en mini maiskolf toe en wok deze 3-4 minuten 8. Voeg de saus toe en breng deze aan de kook.
9. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 10. Voeg de taugé toe voor heel kort.
11. Zet het vuur af, giet de noedels af en meng ze door de groente. 12. Bestrooi de borden met bosui, cashewnootjes en sesamzaadjes.
Köfte
Benodigdheden:
Boerenkoolstamppot
Benodigdheden:
1. Maak de aardappelen schoon en schil ze. 2. Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook en voeg hier de aardappelen aan toe.
3. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat deze boven op de aardappelen drijven.
4. Doe de deksel op de pan en kook de aardappelen en de boerenkool ca. 20 minuten gaar.
5. Giet af en stamp daarna fijn.
6. Voeg de boter, mosterd en melk toe en meng tot een smeuïge puree. 7. Breng de boerenkoolstamppot op smaak met een beetje peper, zout en nootmuskaat.
8. Verwarm de rookworst en serveer bij de boerenkool.
Gestoofde hachee
Benodigdheden:
Gele kipsaté
Benodigdheden:
Oosterse salade met biefstuk
Benodigdheden:
Falafel
Benodigdheden:
Gehaktballetjes in auberginesaus met pasta
Benodigdheden:
Tajine
Benodigdheden:
Andijviestamppot
Benodigdheden:
Aardappelen, groente en vlees
Benodigdheden:
Hutspot
Benodigdheden:
Konijn met kruiden, zilvervliesrijst en roerbakgroenten
Benodigdheden:
Linzensoep met bleekselderij
Benodigdheden:
Andijviepasta met vegetarische worst
Benodigdheden:
Oosterse andijviestamppot
Benodigdheden:
Eenvoudige courgettesoep
Benodigdheden:
Bloemkool-kerriesoep met vega spekjes
Benodigdheden: